Økonomi

Taksationssekretariatets arbejde bliver udført i overensstemmelse med ekspropriationsprocesloven (statslige taksationskommissioner) og lov om offentlige veje m.fl. (kommunale overtaksationskommissioner).

Taksationssekretariatets drift og aflønning finansieres af finansloven.

Fakturering af taksationsforretninger

Taksationssekretariatets praksis for fakturering af omkostninger til anlægsmyndighederne i forhold til de forskellige taksationstyper er følgende:

Når sager behandles af de statslige taksationskommissioner og de kommunale taksationskommissioner bliver den tid brugt af Taksationssekretariatets medarbejdere i forbindelse med sagers behandling, herunder bl.a. sagers modtagelse og oplysningsgrad, journalisering, planlægning og afvikling af forretningsdag, udarbejde materialesamlinger, og forberede kendelsesudkast, viderefaktureret til anlægsmyndighederne/kommunerne.

bliver den tid brugt af Taksationssekretariatets medarbejdere i forbindelse med sagers behandling, herunder bl.a. sagers modtagelse og oplysningsgrad, journalisering, planlægning- og afvikling af forretningsdag, lave materialesamlinger, og forberede kendelsesudkast, viderefaktureret til anlægsmyndighederne/kommunerne.

I begge typer af kommissioner bliver alle omkostninger viderefaktureret, med undtagelse af formands- og juridiske sekretærers honorarer i de kommunale overtaksationskommissioner.

Alle kommissionsmedlemmers honorarer og evt. udlæg på en forretningsdag viderefaktureres.

Omkostninger i forbindelse med planlægning og afvikling af taksationsforretninger betales af anlægslægsmyndighederne / kommunerne. Det er f.eks. udgifter til mødelokaler, forplejning, evt. overnatning og fælles bustransport.

Fra 2017 og frem er Taksationssekretariatets timeforbrug på hver enkelt sag afregnet med samme timepris uanset faggruppe (jurister og HK-sekretærer og regnskabsmæssig administration:

  • Timepris 950 kr. for arbejde udført i 2024

For de kommunale taksationskommissioner (1. instans) har Taksationssekretariatet udelukkende en udbetalingsopgave i forhold til honorarer og evt. udlæg til formænd, kommissionsmedlemmer og administrativ bistand.

Andre udgifter udgør f.eks. kontorhold og forplejning i forbindelse med taksationskommissionens møder.

For samtlige taksationsforretninger gælder det overordnede princip, at der først udsendes fakturaer fra Taksationssekretariatet, når forretningen er afsluttet. Det betyder, at man som anlægsmyndighed kun modtager én faktura pr. taksationssag.

Kontakt

Spørgsmål til det faglige indhold af fakturaen, f.eks. timeforbrug på den enkelte sag, kan rettes til Taksationssekretariatet på tlf. +45 72 21 88 80 eller mail info@taksationssekretariatet.dk 

Spørgsmål til fakturaens regnskabstekniske forhold, f.eks. ændring af EAN-nummer m.v., kan rettes til Trafikstyrelsens debitor- eller tidsregistreringsfunktion på tlf. +45 72 21 88 80 eller mail debitor@trafikstyrelsen.dk  eller tidsregistrering@trafikstyrelsen.dk

 

Gældende honorarsatser på taksationsområdet

I den nedenstående tabel fremgår de gældende honorarsatser for formænd og kommissionsmedlemmer (kun for 1. instans honoreres også juridiske og administrative sekretærer):

 Cirkulærebestemmelse

Sats pr. 1. april 2024

Pkt. 1, litra a (formænd)

5554,91 kr.

Pkt. 1, litra b (kommissionsmedlem)

2875,49 kr.

Pkt. 1, litra c (jur. sekretær)

4479,39 kr.

Pkt. 1, litra d (HK-sekretær pr. time)

241,87 kr.

 

Reguleringsprocenten for statsansattes lønninger reguleres to gange årligt hhv. den 1. april og 1. oktober i 2024, og honorarsatser, der gælder for formænd og kommissionsmedlemmer for de kommunale taksations- og overtaksationskommissioner og for de statslige taksationskommissioner. Du kan læse mere om reguleringsprocenten i staten her.

Du kan læse mere om de gældende honorarsatser i Transportministeriets cirkulære af 26. maj 2023 på dette link, og transportministeriets brev af 26. maj 2023 om det reviderede cirkulære på dette link.